Skót püspök: a többnejűséget vajon miért nem engedélyezik?

Kitekintő – 2012. augusztus 7., kedd | 15:40

Keith O’Brien bíboros után a múlt héten Hugh Gilbert aberdeeni püspök is felszólalt a skót kormány szándéka ellen, mellyel újra kívánják definiálni a házasságot, hogy legalizálhassák az egyneműek házasságkötését.

„Az ebédhez étel kell, a házassághoz pedig egy férfi és egy nő. Ez nem csupán társadalmi szokás. Ezt nem lehet egy kormánydöntéssel megváltoztatni. Ez az élet ténye. Bármelyik kormány hozhat bármilyen törvényt; törvényben rögzítheti, hogy minden, aminek négy lába van, asztal, még ha az kutya vagy ló is – csakhogy attól az még nem lesz úgy” – mondta a püspök.

„Hogy lehet az, hogy egy férfi házasságot köthet egy másik férfival, de nem köthet házasságot két nővel? S ha tényleg egyenlőséget akarunk, vajon miért nem vonatkozik az egyenlőség arra az unokahúgra is, aki igazán, szívből szereti a nagybátyját?” – mutatott rá a liberális érvelés következetlenségére.

„Tudom, hogy vannak homoszexuális emberek az egyházi közösségben. Ígérem, hogy mindig is szeretni és tisztelni fogom őket, és segítem a szerető Istennel való kapcsolatukban. De összeadni nem fogom őket. Ezt egyszerűen nem tehetem” – idézi Hugh Gilbert aberdeeni püspököt a Scottish Catholic Observer.

Magyar Kurír

(mk)