Székely János püspök mutatta be a szombathelyi katolikus szakkollégium tanévnyitó szentmiséjét

Hazai – 2023. szeptember 27., szerda | 9:00

Szeptember 20-án ünnepelte Veni Sancte szentmiséjét – a Szentlelket hívva az új tanév kezdetén – a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az ELTE Egyetemi Lelkészsége. A legszentebb áldozatot Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be a szombathelyi Zárdatemplomban, az egyetemi lelkészség templomában.

A tanévnyitó szentmisén koncelebrált Bejczi Tibor OP domonkos szerzetes pap, a szakkollégium új spirituálisa, újonnan kinevezett egyetemi lelkész, valamint Bodorkós Áron atya, az ESTI 8-as egyetemi szentmisék koordinátora.

Székely János püspök homíliájában két jó tanácsod adott az egyetemistáknak: „Vegyétek kézbe a Bibliát!” A világot megváltoztató könyv az életünket is képes megváltoztatni.

Másodsorban azt kérte az egyetemistáktól a főpásztor, hogy legyenek elfogadók, ne a hiányosságokat, a hibákat keressék, hanem lássák meg a tanulmányaik során a kapott jót. Ne kedvetlenül, hanem pozitív szemlélettel fogadják be az ismereteket, hogy az valóban a gyarapodásukra szolgáljon.

A Veni Sancte szentmisén részt vettek a domonkos szerzetesnővérek, egy szalézi szerzetes, továbbá egyetemi kollégák és szakkollégiumi munkatársak.

Az eseményt az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) részéről Lenkai Nóra rektori biztos, valamint Lenner Tibor a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) igazgatója; Karamánné Pakai Annamária, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombathelyi igazgatója is megtisztelte jelenlétével.

A szentmisén a zenei szolgálatot a szakkollégisták zenekara és kórusa látta el.

A Veni Sancte után a Bárka-pincében tartott fogadással folytatódott az ünneplés, amelyre a szakkollégisták műsorral készültek.

Az eseményen a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi képzési helyszínén tanuló egyetemisták is jelen voltak.

Szöveg: Gaspari Gábor igazgató

Forrás: martinus.hu

Fotó: Kleinhappel Miklós ELTE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria