Székesfehérváron új támogatóra talált a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2014. március 27., csütörtök | 17:37

Támogatók segítségére szorult a Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálata, amely a csökkenő finanszírozás mellett egyre kevesebb pénzből próbálja fenntartani ugyanazt a tevékenységet – írja a szeretetszolgálat honlapja.


A szervezet hatvannégy fogyatékkal élő vagy sérült ember mindennapjait könnyíti meg. A székesfehérvári önkormányzat mellett nemrég az Alba-Zöchling Nemzetközi Szállítmányozási és Fuvarozási Kft. is úgy döntött, anyagi támogatást nyújt a szervezetnek.

A Székesfehérvári Támogató Szolgálat évekkel ezelőtt két különálló szolgálatból olvadt egybe. Az integrált intézmény magas feladategységgel és teljesítéssel dolgozik évek óta. A szolgáltatás finanszírozása azonban évek óta csökkent, a feladatellátás magas egysége azonban változatlan maradt. Az elmúlt időszakban a szeretetszolgálat támogatókat keresett ahhoz, hogy a munka folytatódhasson. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett az Alba-Zöchling Nemzetközi Szállítmányozási és Fuvarozási Kft. járult hozzá anyagi támogatással a támogató szolgálat működési költségeihez.

A székesfehérvári támogató szolgálat 64 embernek nyújt segítséget a mindennapok során. Az értelmi fogyatékkal élő, mozgásukban korlátozott, látás- vagy hallássérült gyerekeket iskolába és uszodába szállítja a szervezet járműve, az idősebb gondozottakat pedig egészségügyi intézményekbe viszik. A csökkenő finanszírozás miatt az egyéni szállításokat már korábban jelentősen korlátozni kellett, a szolgálat két járműve így is több mint 33 ezer kilométert tesz meg egy év alatt.

A Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának vezetése a székesfehérvári, fogyatékkal élő emberek nevében köszönetet mond a támogatóktól kapott segítségéért.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria