Szentségimádási hétvége és zarándoklat két keréken Bódi Mária Magdolna nyomában

Hazai – 2020. július 1., szerda | 17:58

Krisztus, Balaton, befogadó közösség: ezek a legfőbb alkotóelemei a Bódi Mária Magdolna szentségimádási hétvégének Balatonfűzfőn. A harmadszor megrendezett szentségimádási hétvége idén a járványveszély miatt kísérőprogramok nélkül zajlott: június 26-án, pénteken szentmisével kezdődött, melyet Udvardy György érsek mutatott be. Az ötvenórás szentségimádás június 28-án este ért véget.

A Balatoni Katolikus Találkozó (BALAKAT) szervezőcsapatának fiatal tagjai, Tóth Eszter, Orosz Bálint és Palásti Bálint a balatonfűzfői Jézus Szíve-templom plébánosával, Laposa Norberttel együtt munkálkodtak azon, hogy a hétvégére érkezőknek zavartalan lelki feltöltődésben legyen részük. A templomban péntektől vasárnapig éjjel-nappal folyamatosan zajló szentségimádást olykor zenés dicsőítés is kísérte.

A szentségimádási hétvége névadója, Bódi Mária Magdolna (1921–1945) egy célnak élt: Krisztushoz akart tartozni. Származása miatt nem csatlakozhatott egyetlen egyházi rendhez sem, azonban szüzességi fogadalmát élete árán is megtartotta. Magdi az 1938-as eucharisztikus világkongresszusra készülve látogatott el egy lelkigyakorlatos hétvégére, melynek során tudatosult benne a vágy, hogy Krisztus jegyesévé szeretne válni. Bódi Mária Magdolna élete utolsó éveinek fontos helyszíne volt Balatonfűzfő, ahol gyári munkáslányként dolgozott

A Bódi Mária Magdolna szentségimádási hétvégéhez idén biciklis zarándoklat is kapcsolódott, mely a Veszprémi Főegyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája, a Mária Út Egyesület, a Mária Rádió és a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága támogatásával valósult meg.

A szentségimádási hétvége második napján, szombat reggel Veszprémből és Balatonfüredről útra kelő kerékpárosok Balatonalmádiban találkoztak, majd innen közösen indultak tovább Balatonfűzfőre.

Szombat este Csernai Balázs atya, a Veszprémi Főegyházmegye NEK-referense, vasárnap pedig Laposa Norbert plébános mutatott be szentmisét.

Forrás és fotó (a nyitószentmisén készültek): Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria