Szerzetes- és papnövendékek országos találkozója Szentendrén

Hazai – 2015. március 5., csütörtök | 12:35

A Szentendrei Ferences Gimnáziumban rendezték meg február 28-án a szerzetes- és papnövendékek UNITAS találkozóját, amelyet ebben az évben a ferences növendékek szerveztek – tájékoztatott Fejes Antal OFM.

Az idei találkozón kiemelkedően sokan vettek részt: 125 szerzetes- és papnövendék, valamint tíz növendék-elöljáró.

A délelőtt folyamán Papp Miklós görögkatolikus pap Merre a jövő? címmel tartott előadást. Beszédében arra biztatta a jelen lévő szerzetesnövendékeket és kispapokat, hogy ne a világ dolgaiban legyenek jártasak, hanem az életvezetésben. Kitért továbbá a férfias és nőies szeretetre, illetve a vallásosság férfiakra és nőkre jellemző sajátosságaira, majd a krisztusi új boldogságfogalomról beszélt, amely abban ragadható meg, ha valaki a Mennyei Atyától akart helyen tudja magát az életében, mindennapjaiban.

Nem elég megtartani a törvényt, az előírásokat, a lelkiismeret embereivé kell válni – emelte ki az előadó, végül pedig az eucharisztikus lelkiség, vagyis az isteni jelenlétben való élet fontosságát hangsúlyozta.


Az előadást rövid megbeszélés követte kisebb csoportokban, majd közös zsolozsmázással és ebéddel folytatódott a program. Délután alkalom adódott az egymással való közvetlenebb megismerkedésre a szentendrei séta folyamán. 

Az együtt töltött napot ünnepi szentmise zárta a gimnázium kápolnájában, amelynek főcelebránsa Frész Timóteus ferences igazgató volt.

Fotó: Víg Rita SSS

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria