Szőjük együtt Szent Márton köpenyét – Szolidaritási nap Nigériáért

Hazai – 2020. november 7., szombat | 17:56

A Magyar Kurír – az Új Ember katolikus hetilap kiadója – felhívása.

Kedves Olvasóink! Kedves Barátaink!

Fejezzük ki együttérzésünket a koronavírus-fertőzés következtében kialakult humanitárius katasztrófahelyzetben az éhínséggel küzdő nigériai emberekkel. Mindenkit arra hívunk, hogy Szent Márton ünnepén, november 11-én fejezzük ki nehéz helyzetbe került keresztény testvéreinkkel való szolidaritásunkat.

Szent Márton, aki megosztotta köpenyét a didergő koldussal, Krisztust követte, aki kenyeret szaporított az éhező népnek, és önmagát adta az Eucharisztiában.

Példájából jobban megértjük, hogy korunk nagy kihívásának csakis közösen vállalt szolidaritással felelhetünk meg.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ajándékba kapott előkészületi idejével élve feleljünk együtt az éhező emberek segélykiáltására. Használjuk fel jól a nekünk adott időt, tegyünk tanúságot Isten szeretetéről szavaink és tetteink által, hogy az eucharisztikus kongresszuson még felkészültebben ünnepelhessük az Oltárszentségben velünk és bennünk élő Krisztust!

Arra buzdítunk mindenkit, hogy november 11-én imádságunkkal és adományunkkal szőjük együtt Szent Márton köpenyét. Adományainkat az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványnak juttatva közvetlenül segítsünk Nigériában. A Csókay András idegsebész és Fodor Réka orvos misszionárius által létrehozott alapítvány célja, hogy a nehéz helyzetű országokba, térségekbe és katasztrófa sújtotta területekre egészségügyi missziókat szervezzen, támogasson, ott egészségügyi ismeretterjesztést végezzen.

Az alapítvány munkája a pandémia idején a humanitárius katasztrófahelyzet enyhítése céljából megváltozott: a lakosok élelemmel való ellátása, melyet az alábbi számlaszámon segíthetünk: Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002 (IBAN: HU66 SWIFT kód: BUDAHUHB)

Kérjük Olvasóinkat és minden jószándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket, és imáinkban emlékezzünk meg az éhező emberekről és családokról.

A felhívás fővédnökei:

Erdő Péter
bíboros, prímás
esztergom-budapesti érsek

Veres András
győri megyéspüspök
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke


A felhívás támogatója:

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága

Kuzmányi István 
főszerkesztő

 

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria