Találkozzon személyesen a Magyar Katolikus Rádió meghívott vendégeivel és munkatársaival!

Hazai – 2020. február 26., szerda | 17:31

Nyilvános műsorfelvétellel összekötött közönségtalálkozót tart Budapesten a Magyar Katolikus Rádió. Az év első közönségtalálkozóján a résztvevők élőben követhetik a Délutáni találkozás című műsor nyilvános felvételét március 3-án 17.30-tól a Benczúr Ház dísztermében (Budapest, Benczúr u. 27.). Az alábbiakban a Katolikus Rádió sajtóközleményét olvashatják.

A közönségtalálkozó alkalmával készülő műsor témájáról – az egyházi élet és a szigorú szabályok mellett eltöltött mindennapok – Marton Zsolt váci megyéspüspök és Varga Lajos váci segédpüspök beszél. A műsorvezetők Madocsai Bea és Szikora József. A rendezvény ingyenesen látogatható.

*

A Délutáni találkozás című műsor társadalmi problémákat, az Egyház, a gazdaság, a kultúra, a közélet aktualitásait és a közvéleményt foglalkoztató kérdéseket megvilágító stúdióbeszélgetések és riportok révén szolgálja a kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős tájékoztatást. Napirendre hozza az eltérő véleményeket, a közösség ügyeivel kapcsolatos vitákat.

*

„Hallgatóink visszajelzése az egyik legfontosabb tényező munkánkban. Valódi közösségi rádióként hallgatóink igényeinek kiszolgálása a cél, természetesen megtartva azokat a kulturális és egyházi kereteket, melyek rádiónk alapelvei között szerepelnek” – mondta Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

„Talán kicsit elcsépeltnek hangzik, de nálunk tényleg a hallgatók az elsők, fontos számunkra a visszajelzésük, véleményük, mondanivalójuk. Nemrég például egy idős hallgatónk versét osztottuk meg a közösségi médiában” – tette hozzá.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt – vagy az Egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót – szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végigvezesse egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

A rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okostelefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.

További információ elérhető a Magyar Katolikus Rádió honlapján.

A Magyar Katolikus Rádió – a tavalyi jubileumi évet követően – a jövőben is szeretne közvetlen kapcsolatot ápolni hallgatóival.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria