Tanévnyitó és generációs családi nap Nyíracsádon

Kishírek – 2018. szeptember 7., péntek | 11:08

Szeptember 1-én, szombaton a Nyíracsádi Görögkatolikus Parókia és a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola közösen szervezte meg az általános iskolások részére a tanévnyitót, ami egyben egy nyárzáró generációs családi nap is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Reggel Szent Liturgiával kezdődött a tanévnyitó, amelyen Tatai Zoltán iskolalelkész prédikációjában a tanév jelmondatáról beszélt: „Növekedjetek a szeretetben!” Ezt követően Garda László intézményvezető nyitotta meg az új iskolai tanévet.

A szertartást követően a résztvevők az iskolába vonultak át, ahol a pedagógusoknak Papp Tibor atya, a nyíregyházi egyházmegye helynöke tartott év eleji rekollekciót, majd Bodnár Attila mátészalkai iskolalelkész a szülőkkel beszélgetett a gyermeknevelésről.

A diákoknak és óvodás gyermekeknek közben tartalmas szórakozás kezdődött vakációbúcsúztató programokkal: volt ugráló vár, csúszda és népi játékok, szerepeltek bohócok és bűvészek. A nagymamáknak és idősebbeknek közben egy érdekes előadás nyújtott új ismereteket „A palatáblától az interaktív tábláig” címmel 

A nap táncházzal és ebéddel fejeződött be.

Forrás: Tóth Elek parókus

Fotó: Jószai Teodóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria