Tanévzáró hálaadás az egri bazilikában

Hazai – 2019. június 21., péntek | 13:07

Június 12-én tartották az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények közös tedeumát az egri bazilikában.

Juhász Ferenc, a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hálát kell adnunk mindazért, amit a tanév során kaptunk, s fel kell ismernünk az apróbb jelekből is Isten gondoskodását. 

Az elnök a Szent István Televízió kérdésére elmondta, az idei tanévben egy iskolát vett át az Egri Főegyházmegye, így jelenleg hetvenegy katolikus fenntartású nevelési, oktatási intézmény tartozik a főegyházmegyéhez. Rámutatott, a jövőben az intézmények és az Egyház kapcsolatának elmélyítése a cél, s az, hogy a helyi közéletben is jelen legyen az Egyház.

A pünkösdi Lélek által új szívet kapunk, hogy szeretet legyen bennünk, ami pedig a legnagyobb energiaforrás. Amit szeretet által tesz az ember, annak eredménye a belső öröm, az igazi boldogság – fogalmazott az ünnepi szentmisén Ternyák Csaba érsek. – Isten kedvében járni, őt és a másik embert helyezni életünk középpontjába azt jelenti, hogy végrehajtottuk életünk kopernikuszi fordulatát. Nem rólunk szól már a történet, hanem megtanulunk másokért élni, ezt jelenti a keresztény élet.

Az ünnepi mise után Pappler Pál füzesabonyi plébános tartott rövid előadást, majd a kiemelkedően teljesítő tanárok, diákok, közösségek részesültek főpásztori elismerésben, s elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló intézményvezetőket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria