Te Deumot és ballagást ünnepeltek a szombathelyi katolikus szakkollégiumban

Hazai – 2023. május 30., kedd | 12:11

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az egyetemi lelkészség közös hálaadó tanévzáró ünnepségét tartott május 17-én a szombathelyi Zárdatemplomban. Az ünnepi szentmisét Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök mutatta be, Köbli Tamás és Császár István koncelebrálásával. A zenei szolgálatot a szakkollégium ének- és zenekara biztosította.

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Lenkai Nóra, az Eötvös Loránd Tordományegyetem (ELTE) rektori biztosa; Lenner Tibor, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója; Karamánné Pakai Annamária, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szombathelyi Képzési Központjának igazgatója és Koós Ildikó, az ELTE Pedagógia és Pszichológiai Karának (PPK) intézetigazgatója.

A Te Deum szentmisét követően Gaspari Gábor, a szakkollégium igazgatója köszöntőjében hálát adott a Mindenhatónak a tanévért. Megköszönte valamennyi munkatársának és a szakkollégistáknak is a közös munkát a tanév során.

Nagy Zsolt, a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a szakkollégium kiválósági ösztöndíjait. Kiemelte: az alapítvány a szakkollégisták körében hirdetett ösztöndíjpályázatban a kiválóságot helyezi követendő példának a szakkollégisták elé.

A 2022/23-as tanévben kiválósági ösztöndíjban részesültek: Bekő Ibolya, Cséber Fanni, Péter Petra, Pozmics Luca és Gulyás Bálint. A szakkollégiumi Szent Márton-díj elismerést idén Pozmics Luca kapta; a szakkollégiumi Őrláng díjban Boncz Dorottya részesült.

Az idei tanévben hat hallgató ballagott el a szakkollégiumból: Horváth Sára Anna, Gróf Annamária, Péter Petra, Molnár Rebeka, Dombi Richárd és Vas Ákos.

A ballagótarisznyákat Köbli Tamás, a szakkollégium spirituálisa áldotta meg. A ballagók lakótársai pedig személyes hangvételű búcsúleveleiket olvasták fel.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szombathelyi Egyázmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria