Tematikus roráték a pécsi székesegyházban – élő közvetítéssel

Hazai – 2020. november 25., szerda | 9:02

„Éljetek testvérként egymással!” mottóval idén is tematikus adventi hajnali szentmisék, roráték lesznek a pécsi székesegyházban. A járványra való tekintettel a szentmiséket élőben közvetítik a Pécsi Egyházmegye felületein és a Bonum TV-ben.

Krisztus születésének ünnepére készülve, az adventi hétköznapokon pirkadat előtt, hagyományosan 6 órai kezdettel szentmisét mutatnak be a katolikus templomokban.

A hajnali szentmiséknek a pécsi székesegyházban is nagy hagyománya van, évről évre több száz fiatal van jelen minden hajnalban ezeken a liturgiákon, melyek az adventi készület lelki forrásai.

A pandémiára való tekintettel a hajnali szentmiséket a Pécsi Egyházmegye idén élőben közvetíti weboldalán, YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve az EWTN katolikus televízión (Bonum TV) keresztül is élőben követhetik a hívek a liturgiákat (az ismétlés mindennap 8.30-kor kezdődik).

A szentmiséket követő agapé elmarad idén a járvány miatt.

*

Az idei hajnali szentmisék mottója: Éljetek testvérként egymással! A napi elmélkedések szövegei Szent Pál apostol Rómaiaknak írt leveléből származnak (Róm 12,9-18).

A részletes tematika ITT olvasható.

Az adventi hajnali szentmisék hagyományáról ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria