Tészta Szívből

Hazai – 2014. április 29., kedd | 12:35

Tészta Szívből! néven közös akciót indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Gyermelyi Zrt. – tájékoztat a maltai.hu.

Az akció keretében a Gyermelyi Zrt. Facebook-oldalán néhány kattintással bárki elkészíthet egy adag virtuális krumplis tésztát. A világhálón összegyűlő adagokat az akció végén valódi étellé váltja a társaság, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben osztanak majd ki a rászorulók között.

Magyarország meghatározó élelmiszeripari vállalataként a Gyermelyi Zrt. mindig is fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást mind közvetlen, mind közvetett környezetében. A 100%-ban magyar magántulajdonban lévő Gyermelyi Vállalatcsoport és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat már sokéves közös múltra tekinthet vissza. Az elmúlt két évtizedben a Gyermelyi jelentős értékben támogatta a karitatív szervezet tevékenységét.

A mostani akcióban bárki részese lehet egy jótékonysági programnak, melynek keretében meleg étel kerül a rászorulók asztalára. A Gyermelyi márka Facebook-oldalán futó alkalmazásban, csupán néhány kattintással, minden felhasználó készíthet egy adag virtuális krumplis tésztát. Az oldalra ellátogatóknak nincs más dolguk, mint az összetevők hozzáadásával „megfőzni” az ételt.

A részvétel díjtalan, mindössze a segítő szándékra van szükség. Minél többen vesznek részt az aktivitásban, annál több adag krumplis tésztát készítenek közösen, melyet a Gyermelyi felajánl a jótékony célra. A megfőzött ételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja ki, valamint két alkalommal nyilvános ételosztást is hirdet a két szervezet.

Magyar Kurír