Tiszakécske adott otthont a kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei ifjúsági találkozónak

Hazai – 2022. november 3., csütörtök | 14:46

Közel tízéves múltra tekint vissza a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Rendezvénye (KEFIR), melyet idén ősszel Tiszakécskén tartottak. Az október 29-én, mintegy száz fiatal részvételével megrendezett találkozó témája a közösség volt. Az eseményről a helyi katolikus ifjúsági közösség írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A vendéglátó tiszakécskei ifjúsági közösség fontosnak tartotta kiemelni a kommunió–kommunikáció szoros kapcsolatát mint sokszor tapasztalt tanulságot. Nincs igazi közösség minőségi kapcsolattartás nélkül – ez pedig nemcsak a felebarát vonatkozásában fontos szempont, mert mindennek alapja a személyes istenkapcsolat. Ezért a találkozót „Kapcsolatunk az Éggel és egymással az Ég alatt” mottóval rendezték meg.

Közösség = KÖZÖS ÉG. A hiányzó „S” betűt a Tisza legnagyobb magyarországi kanyarulata rajzolta ki, mely éppen Tiszakécskén található.

Tizenhárom településről érkeztek fiatalok, akiket a közösségekben szolgáló ifjúpapság kísért el.

Ennek köszönhetően a Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek által bemutatott szentmisén apostoli létszámmal vették körül az atyák a Szentháromság-templom oltárát.

Az idei KEFIR programjai között – a legszentebb áldozatot mintegy keretbe foglalva – kerekasztal-beszélgetés és csoportfeladatok szerepeltek.

Bobek Tamás tiszakécskei plébános kezdeményezésére bemutatkozásként egységes szájmaszkokra textilfilc segítségével logót kellett készítenie minden közösségnek. Jó hangulatú ötletelés után igazán egyedi megoldások születtek.

Az Egy közülünk címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a rendezvény. Lakatos Tibor helyi hitoktató vezette fel, majd kérdésekkel segítette a téma kibontását és koordinálta a közös diskurzust.

E program főszereplői az ificsoportok delegált tagjai voltak.

Az ezt követő közös játék – melyet Golovics Mónika kecskeméti hitoktató vezetett – amellett, hogy fokozta a jó hangulatot, segítette a téma elmélyítését.

A program megvalósulását tevékenyen segítette a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Bizottságának elnöke, Ivanics Zoltán atya, valamint Bujdosó Ádám, a Parázs Pasztorális Központ munkatársa.

Forrás és fotó: Tiszakécskei Ifjúsági Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria