Tíz éve áll Tamási mellett, a miklósvári parkerdőben a Szent Hubertus-kápolna

Hazai – 2022. szeptember 25., vasárnap | 15:30

Szeptember 22-én ünnepelték a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. miklósvári parkerdejében, egy festői pihenőtó mellett található Szent Hubertus erdei kápolna megáldásának 10. évfordulóját.

A kápolna – melyet a vadászok és erdészek védőszentjének, Szent Hubertusnak tiszteletére, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársainak összefogásával és kétkezi munkájával, a környékbeli erdő faanyagából (medvegerezdes boronafallal) építettek 2012-ben, a meghitt parkerdei környezetben a teremtett világ szépségére és a kereszténységre hívja fel a figyelmet azóta is.

Akkor nem is gondolták, hogy ez a szeretettel és összefogással épült kis fakápolna milyen hihetetlen népszerűségnek örvend majd a térségben. A Tamási melletti parkerdő látogatottsága a felmérések szerint eléri a 20 ezer látogatót évente, és alig van olyan látogató, aki ne készítene fényképfelvételt, kis videót vagy egy szelfit az épületről. A rendszeresen idelátogató futók, sétálók, kutyások, elmélkedő és imádkozó szemlélődők örömmel keresett tartózkodási vagy pihenőhelye ez a kicsiny kis kápolna, mely valóságos „rajongói klubbal” rendelkezik.

Az elmúlt tíz évben számtalan találkozónak, ünnepségnek, kisközösségek összejöveteleinek volt a helyszíne, a keresztelők, esküvői szertartások, családi jubileumi találkozók sokaságáról nem is beszélve. Számtalan baráti, családi, munkahelyi közösség csoportképei, szerelmespárok fotói készülnek előtte, így a kis kápolna fotóinak száma az interneten, a közösségi felületeken mára már megbecsülhetetlen, néhány fotó magyar és külföldi magazinokban, kiadványokban is szerepelt már.

Azt azonban tízéves „születésnapján” kijelenthetjük, hogy a többi népszerű és rendkívül sikeres ökoturisztikai beruházásaink sorában ez a picike kis erdei kápolna a népszerűségi listán az egyik csúcstartó – olvasható a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hivatalos közösségi oldalán.

A Szent Hubertus-kápolna a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és a tamási plébánia engedélyével a liturgikus alkalmakon tart nyitva.

A kápolnáról ITT található képgaléria.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Facebook-oldala/Pécsi Egyházmegye

Fotó: Antli István, Gőbölös Péter, Németh Bálint

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria