Több száz órányi ingyenes hanganyag a Katolikus Rádiótól

Hazai – 2020. március 31., kedd | 10:37

Webboltjának teljes tartalmát ingyenessé tette a Magyar Katolikus Rádió. A virtuális áruházban hangjátékok, kortárs, klasszikus, magyar és külföldi irodalmi művek feldolgozásai, valamint mesék várják a közönséget. Napi homília címmel új rovat indul. Erdő Péter bíboros rövid elmélkedése hétköznaponként délelőtt 10.50 és 11 óra között; este a napi evangélium után, 22.23-kor hangzik el.

A látogatók többek között meghallgathatják az Egri csillagokból készült rádiójátékot 39 részben, a Beszterce ostroma című hangjátékot, vagy Móra Ferenc meséi közül is válogathatnak. A gyűjteményben jelenleg 40 mű található, ami összességében több száz órányi hanganyagot jelent.

A Magyar Katolikus Rádió a koronavírus-járvány idején is próbálja lehetőségeihez mérten a közjót szolgálni. A hanganyagok ingyenessé tételét az online hallgatható evangéliumok közzététele és a hittanoktatást támogató műsorok bevezetése előzte meg.

A virtuális áruház ITT érhető el, további információ a Katolikus Rádió honlapján, a https://www.katolikusradio.hu/mobilapp címen hozzáférhető.

A rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okostelefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatók a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszerben egyaránt használható.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria