Továbbképzésen vettek részt a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatói

Hazai – 2017. augusztus 29., kedd | 10:46

A hitoktatók Veni Sancte szentmisével, majd továbbképzéssel kezdték meg a 2017/2018-as tanévet augusztus 24-én. Az idei összejövetelt Balatonalmádiban tartották Szabó János plébános meghívására.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A vörösberényi Szent Ignác-templomban Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét. Szent Bertalan apostol ünnepén a főpásztor az apostolok munkájáról beszélt, hiszen a hitoktatók is apostolok.

A szentmise után kezdődött a rekollekció, melyet Farkas Edit gyógypedagógus, pszichopedagógus tartott. Előadásából mindenki erőt meríthetett a közelgő tanévre, és sok hasznos gyakorlati tanácsot kaptak hitoktatóink a különböző problémák zökkenőmentes megoldására a gyermekekkel, valamint a szüleikkel kapcsolatban.

„Szeresd a közösségedet!” – ez az idei tanév jelmondata – mondta Felker Zsolt hitoktatási referens. Hangsúlyozta, hogy az új tanév jelmondata előre mutat, afelé irányítja a hitoktatókat, hogy elfogadják a mellettük állókat, a gyermekeket, akiket a Jóisten rájuk bízott. De itt nem lehet megállni, mert mindazt a kincset, amit a hitoktató birtokol, át kell tudni adni minden gyermek számára. Kérte, hogy törekedjenek a szívükben, lelkükben és a kegyelmi életükben rejlő erőt a közösség javára fordítani.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria