Új mentőre gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2014. szeptember 27., szombat | 18:58

A Máltai Mentőszolgálat M28-as hívójelű mentőautója megérett a cserére. A szervezet külön erre a célra létrehozott honlapon keresztül gyűjt az új rohamkocsira – tájékoztat a Máltai.hu.

A Máltai Mentőszolgálat leendő új rohamkocsijának beszerzését támogató kampány eredményeit az érdeklődők egy erre a célra létrehozott honlapon, az adomanyozz.hu oldalon folyamatosan figyelemmel kísérhetik: a főoldalon látható számláló ugyanis az éppen beérkezett adománnyal csökkenti az új rohamkocsihoz még hiányzó összeget.

Nem kevesebb mint 42 millió forintról indult a visszaszámlálás, a Máltai Mentőszolgálat M28-as hívójelű járműve ugyanis a legmagasabb szintű rohamkocsi, amit a legnehezebb, kiemelt súlyú esetekhez riaszt az Országos Mentőszolgálat diszpécsere. A bevetések során a máltai mentő évente csaknem 3,5 millió forint értékű eszközt, 4,5 millió forint értékű gyógyszert használ fel. Az autó évente csaknem hatvanezer kilométert fut, amihez majdnem hétezer liter üzemanyag szükséges.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb közösségi portálon is népszerűsíti az új mentőautó megvásárlására indított gyűjtőakcióját.

A Máltai Mentőszolgálat 1992 óta működik, minden tagja önkéntesként végzi tevékenységét. Így alighanem a máltaiaké az egyetlen olyan mentőautó, amelyen több mint százhúsz tagú személyzet váltja egymást tizenkét órás szolgálatokban.

Magyar Kurír