Megújult a KÉSZ folyóiratának honlapja

Kultúra – 2023. február 6., hétfő | 10:42

Nyolc évvel a jelujsag.hu elindulását követően a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) online folyóirata új külsővel jelentkezik. Az oldalukon megtalálják az elmúlt tizenkét év teljes tartalmát, több mint 1300 cikket csaknem 250 szerzőtől. Rochlitz Bernadett főszerkesztő ajánló írását adjuk közre.

Az új dizájn elkészítésénél törekedtünk az egyszerű és áttekinthető megjelenés megtartására, a modern megoldások továbbra is az értékes tartalom kiemelését szolgálják. Mostantól nagyobb hangsúlyt kap három legfrissebb írásunk, melyeket külön kiemelünk. Az azt megelőző időszak írásainak elérhetőségéhez több útvonalat biztosít a megújult felület: a három legfrissebb írás alatt további hat cikk jelenik meg a közelmúltból. A régebbiekre az Archívum menüre (mely az oldal láblécében megismétlődik) klikkelve léphetnek tovább. Ezen az aloldalon akár a továbblapozást segítő nyilacskákkal vagy a kibővített keresővel böngészhetnek.

A már ismert rovatok mellett újdonságként jelentkezik az Önnek ajánljuk rovat, ahol a szerkesztő nemcsak az aktuális hirdetésekre hívhatja fel az olvasók figyelmét, hanem lehetőség nyílik arra is, hogy a Jel kincseiből „régit és újat” vegyen elő.

A kereső funkció egyszerű és összetett kutatást tesz lehetővé. A címlap fejlécében egyszavas keresőt találnak, összetett szűrésre az Archívumban vagy a rovatoldalakon van lehetőség. Kereshetnek rovat, szerző és a megjelenés éve szerint – vagy ezen szempontokat kombinálva.

A cikkek megjelenése is változik: a szerzőt ezentúl a megjelenés dátumával együtt az írások elején találják, a nevére klikkelve pedig az oldal kigyűjti a tőle megjelent korábbi cikkeket. További újdonság, hogy az írásokhoz külön képgaléria kapcsolódik mostantól.

Köszönet mindezért a fejlesztőknek és a KÉSZ-iroda munkatársainak, akik szorgalmazták és gondos odafigyeléssel követték a jelujsag.hu új ruhájának elkészítését.

Ajánlom a Jel megújult oldalát a Kedves Olvasóknak és a KÉSZ tagságának.

Rochlitz Bernadett
főszerkesztő

Forrás és illusztráció: jelújság.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria