Újjáalakult a Győri Egyházmegye Családbizottsága

Hazai – 2023. december 11., hétfő | 16:25

A győri Káptalandombon találkoztak az egyházmegye családbizottságának tagjai december 2-án. Az újjáalakult munkacsoport tagjai Veres András megyéspüspöktől átvették öt évre szóló kinevezésüket. Az alkalmon áttekintették az elmúlt időszak és a jövő eseményeit, feladatait is.

Németh István, a soproni Szent Imre-templom plébánosa, az egyházmegyei családbizottság titkára, miután ismertette az elmúlt időszakban megvalósult programokat, eseményeket, háláját fejezte ki a bizottság minden tagjának a részvételért és az aktív közreműködésért. Elmondta, hogy a többi egyházmegyében tapasztaltak alapján szükség van a munkatársakra, hogy együtt gondolkodva és cselekedve szolgálják a családokat.

Az elmúlt ötéves ciklusban csatlakozott a bizottsághoz Lőrincz Klaudia, aki koordinációs és adminisztratív feladatokat végez. A lelkipásztorokból és házaspárokból álló csapat következő nagy feladata a családreferensek évindító találkozójának megszervezése, melynek 2024 januárjában a Győri Egyházmegye ad otthont. A programot Marton Zsolt családreferens püspök fogja vezetni; a szervezők az egész ország területéről várják a családpasztorációval foglalkozó lelkipásztorokat, diakónusokat, valamint házaspárokat – ismertette Németh István.

Az egyházmegyei családbizottság Káptalandombon tartott találkozóján Veres András győri megyéspüspök az egybegyűlteket köszöntve kiemelte, hogy minden egyházmegye meghatározó feladata a családpasztoráció. Egy családban általában a középgeneráció gondoskodik a gyermekekről és a nagyszülőkről is.

Minden plébánián vannak olyan személyek, házaspárok, közösségek, akik mernek megszólítani embereket, hogy otthon a saját plébánián, vagy az egyházmegye feladataiban is részt vállaljanak – mondta a főpásztor, kiemelve: „Ez egy misszió. Másokkal is meg kell osztani a hitünket. Nem szabad elkényelmesednünk attól, hogy egymással jól érezzük magunkat – merjünk megszólítani, bevonni másokat is.”

Szöveg: Németh István plébános, a Családbizottság titkára és Lőrincz Klaudia családbizottsági munkatárs

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: www.csaladegyhaz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria