Újra meg lehet tölteni a „kék vödröket” – Online élelmiszer-vásárlással segíthetünk a rászorulóknak

Hazai – 2020. november 25., szerda | 8:04

A Dorkász Szolgálat Alapítvány november 25-től ismét elindítja szokásos, Kék Vödör elnevezésű élelmiszergyűjtő akcióját. A járványhelyzetre való tekintettel érintésmentes gyűjtésre is lehetőség nyílik az alapítvány honlapján keresztül.

Az akció célja, hogy a jelenlegi helyzet okozta még nagyobb szükségre reagálva idén 4 ezer tele vödörrel 12 ezer nehéz sorsú embertársunknak tudjanak segíteni a támogatók hozzájárulásukkal. Idén kiemelt célcsoportok a hátrányos helyzetű családok és egyedül, szegénységben élő idősek.

Az élelmiszergyűjtés 2020. december 18-ig tart.

A vödrök online megtölthetők az alapítvány honlapján.

A Kék Vödör online bemutató kisfilm ITT található.

Videós útmutató az online adományozáshoz ITT.

A holland gyökerekkel rendelkező Dorkász Szolgálat Alapítványt 1991-ben alapította Dirk Jan Groot, aki 1982-ben kapta az indíttatást, hogy létrehozzon egy olyan nemzetközi keresztyén segélyszervezetet, mely segíti a kommunista országokban elnyomottakat.

A magyarországi szervezet 2016-tól függetlenedett a hollandiai anyaszervezettől, amellyel azóta is jó kapcsolatot ápol. Telephelye a Debrecen-Erdőspusztán található Dorkász Pihenőközpont, mely 5,5 hektáron biztosít lehetőséget a sportolásra, táborozásra és konferenciák szervezésére elsősorban egyházi csoportoknak és hátrányos helyzetű embertársainknak.

A gyűjtés részleteiről itt lehet érdeklődni:
Kiss Ábel Lukács
Dorkász Szolgálat Alapítvány
www.dorkasz.hu
06 70 379 67 63

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria