Újra megnyílt a betlehemi Születés-bazilika

Kitekintő – 2020. május 26., kedd | 17:48

A május 26-án újranyitott szent helyre egyszerre csak ötven ember léphet be annak érdekében, hogy elkerüljék a vírusfertőzés lehetőségét.

A Születés-bazilika és minden más templom, valamint mecset bezárását a palesztin egészségügyi minisztérium rendelte el március 5-én.

A Szent Sír-bazilika május 24-i újranyitása után Francesco Patton OFM szentföldi kusztos, III. Teofil jeruzsálemi görög ortodox és Nourhan Manougian örmény pátriárka bejelentették, hogy május 26-án megnyílik a betlehemi Születés-bazilika is.

A bazilikát őrző három egyházi közösség vezetőinek közleménye hangsúlyozza, hogy biztonsági okokból és a vírusfertőzés kockázatának elkerülése végett eleinte egyszerre csak ötven személy tartózkodhat a szent helyen. Kizárólag azok léphetnek be a bazilikába, akiknek nincs láza, nem hordozzák a fertőzés jeleit, és maszkot viselnek. Továbbá tiszteletben kell tartani a minimum két méter távolságot, és kerülni kell a hódolat kifejezésének fizikai érintkezéssel járó bármely jelét: nem lehet megérinteni és megcsókolni a köveket, az ikonokat, az oltárdíszeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News/ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria