Ünnepélyes megnyitó keretében megáldották a Kaposvár Arénát

Hazai – 2019. május 7., kedd | 9:02

Május 4-én átadták a Kaposvár Arénát. Az ünnepélyes megnyitón Varga László megyéspüspök áldotta meg az épületet, mely számos sport- és kulturális eseménynek ad majd otthont a jövőben.

„Közösségünknek épült, a sportnak, az egészségnek, a kultúrának, fiataljainknak, gyermekeinknek és unokáinknak” – emelte ki megnyitóbeszédében Szita Károly polgármester, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen formában részt vettek a munkálatokban, majd egy-egy ezüst emlékérmét adott át Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhelyettesnek és Dér Tamásnak, Kaposvár alpolgármesterének.

„Minden meccsnap ünnepnap” – hangsúlyozta Orbán Balázs, aki a kormány nevében mondott köszönetet, majd Varga László megyéspüspök megáldotta a mintegy háromezer fő befogadására képes Kaposvár Arénát.

„Már mindenkit megemlítettünk, hogy kinek köszönhetjük ezt a csodálatos arénát, s most ahhoz fogok imádkozni, aki mindenki fölött áll. Neki is köszönhetjük, hogy ezek a munkálatok megvalósultak.

Az ember test, lélek és szellem. Mindháromnak épnek kell lennie ahhoz, hogy egészségesen élhessünk. Kívánjuk, hogy ez az aréna segítse testi egészségünket az itt zajló sporteseményekkel, edzésekkel és versenyekkel. Kívánjuk, hogy szolgálja lelki és szellemi egészségünket az itt megrendezendő közösségi, családi programokkal, vallási és kulturális eseményekkel” – fogalmazott a megyéspüspök.

Az áldás után a szurkolók nevében Jancsik Tünde, a Somogyi Bicskások szurkolói csoport tagja mondott köszönetet az új sportcsarnokért, majd a gálaest műsorát tekinthették meg a résztvevők a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, Olt Tamás rendezésében.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria