Ünnepi fénybe öltözött traktor és fotósarok is vár a monori a szabadtéri adventi kiállításon

Hazai – 2023. november 27., hétfő | 15:59

16. alkalommal készítette el Kruchió László a szülővárosában, annak támogatásával a kiállítást, amely az adventre hangolja a látogatókat, előrehozza a várakozás örömét. Idén egy feldíszített traktor és egy Barkas köré építette a virágkompozíciókat. A november 24-én, pénteken este nyílt kiállítás december 10-ig látogatható.

Az alkotó, Kruchió László és Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő nyitották meg a szabadtéri kiállítást, Várnai Adrienn énekelt ünnepváró dalokat. Az alkalomra, mint minden évben, idén is megtelt a katolikus templom melletti tér. A város apraja-nagyja eljött, a gyerekek „rénszarvasfogaton” utazhattak: két fjord póni húzta a szekeret, rénszarvasjelmezben.

Idén gazdasági gépeket vontak be a kiállításba, egy gyönyörűen kivilágított traktort és egy felújított, platós Barkast, rajta szimbolikus karácsonyi ajándékok gazdag sora, azt kívánva mindenkinek, hogy bőségben teljen az ünnep és minden vágyunk teljesüljön.

Három évvel ezelőtt került kényszerből az adventi installáció a monori Vigadó épületéből szabad térre, mert a járvány miatt zárt térben nem lehetett megrendezni. Akkora sikere volt a szabadtéri rendezvénynek, hogy azóta sem változtattak a helyszínen – a kényszerűségből hozott döntés végül állandósult, mert így sokkal több embernek tud az adventi időszakban lelki feltöltődést adni, az alkotó szándéka szerint. 

Kruchió László szeretné, hogy ünnepi fénybe öltözzön a város, hogy minél több embert jókedvre derítsen, kizökkentsen a hétköznapok szürkeségéből. Fontosnak tartja azt is, hogy így a találkozások színterévé válik a tér, hiszen sokakat vonz a hangulatos díszítés.

Idén az adventi naptárban olyan üzenetek rejlenek, amelyek jó cselekedetekre buzdítják az embereket a házastársuk, a gyermekeik felé; hétköznapi dolgokra, amelyek szebbé tudják varázsolni az életünket.

Fotósarok is várja a látogatókat, ahol ünnepi díszletek között készíthetnek fényképet családjukról, barátaikról.

Fotó: Cserényi Noémi

Thullner Zsuzsanna/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria