Ünneppel kezdődött a felkészülés a NEK-re Sopronhorpácson – KÉPRIPORT

2019. március 8., péntek | 15:58

Március 3-án a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban koncelebrált szentmisével nyitották meg az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Und, Zsira és Sopronhorpács – felkészülését az 2020-as eucharisztikus világkongresszusra.

A szentmisét Németh László, a Győri Egyházmegye általános püspöki helynöke mutatta be; koncelebrált az öt falu, az „5-NEK” plébánosa, Kovács Pál.

A sopronhorpácsi hívek mellett a testvérplébániák – Egyházasfalu, Keresztény, Und és Zsira – képviselői is részt vettek az ünnepi eseményen.

A liturgia kezdetén Németh László atya elindította a templom szökőkútját, amelyet a 2020-as NEK jelmondata – „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) – ihletett.

A szentmise után a jelen lévő hívek és lelkipásztorok körmenetben vonultak Sopronhorpács határába, ahol a kijelölt földparcella megáldása után ünnepélyesen elvetették a plébánia búzáját.

Kovács Pál atya ötlete nyomán az itt termett búzából fogják sütni a plébánia ostyáját.

Az eseményhez kapcsolódóan Németh László katekézist tartott a sopronhorpácsi művelődési házban.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Fábián Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök