Ünneppel kezdődött a felkészülés a NEK-re Sopronhorpácson – KÉPRIPORT

2019. március 8., péntek | 15:58

Március 3-án a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban koncelebrált szentmisével nyitották meg az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Und, Zsira és Sopronhorpács – felkészülését az 2020-as eucharisztikus világkongresszusra.

A szentmisét Németh László, a Győri Egyházmegye általános püspöki helynöke mutatta be; koncelebrált az öt falu, az „5-NEK” plébánosa, Kovács Pál.

A sopronhorpácsi hívek mellett a testvérplébániák – Egyházasfalu, Keresztény, Und és Zsira – képviselői is részt vettek az ünnepi eseményen.

A liturgia kezdetén Németh László atya elindította a templom szökőkútját, amelyet a 2020-as NEK jelmondata – „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) – ihletett.

A szentmise után a jelen lévő hívek és lelkipásztorok körmenetben vonultak Sopronhorpács határába, ahol a kijelölt földparcella megáldása után ünnepélyesen elvetették a plébánia búzáját.

Kovács Pál atya ötlete nyomán az itt termett búzából fogják sütni a plébánia ostyáját.

Az eseményhez kapcsolódóan Németh László katekézist tartott a sopronhorpácsi művelődési házban.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Fábián Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap