Üzenet Brazíliából – A Katolikus Shalom Közösség alapítója: Csordultig vagyunk reménnyel…

Nézőpont – 2020. szeptember 17., csütörtök | 17:23

A világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

Volt egyszer egy fiú, aki egy brazil eucharisztikus kongresszuson kapta a hivatását. A srácnak II. János Pál pápát kellett köszöntenie az ifjúság nevében, s elgondolkodott, mit is adhatna a Szentatyának ajándékba. Szegény ember lévén az életét ajánlotta fel neki. Az Üzenetek a világból sorozat következő részében Moysés Azevedo osztja meg velünk gondolatait.

Erdő Péter bíboros szerint Moysés Azevedónak, a Katolikus Shalom Közösség alapítójának egész élete arról szól, hogy hogyan hozza közel Krisztust az emberekhez. A közösségnek már számos országban, köztük Budapesten is sok követője van, s egyre több fiatal mondhatja el, hogy Azevedo mozgalmának köszönhetően került kapcsolatba Krisztussal.

Mindannyiunkat váratlanul ért a járvány. Tudjuk, hogy nem Isten küldte a vírust, de azt is, hogy Ő velünk van, kezdi üzenetét Azevedo, aki hangsúlyozza: Isten jelenléte nem passzív, hanem szeretettel és részvéttel teli.

Az Eucharisztia Azevedo szerint maga a jelenlét, hiszen Jézus megígérte, hogy életünk minden napján velünk lesz. Az Eucharisztia szeretetteli áldozat is: Jézus volt az első, aki életét áldozta értünk, ugyanakkor az Eucharisztia szentáldozás, szolgálat és remény is.

Mindazon szenvedésből, amin az emberiség keresztülmegy, Isten egy sokkal nagyobb jót kovácsol – mondja Azevedo, majd hozzáteszi: csordultig vagyunk reménnyel és bizalommal, mert hisszük, hogy a most megéltek gyümölcseit szüretelhetjük majd.

A Katolikus Shalom Közösség alapítója reméli, hogy jövőre együtt leszünk és egyesülünk az Eucharisztiában.

A naponta új videóval bővülő sorozat a NEK YouTube-csatornáján érhető el.

Forrás, fotó és videó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria