Várja a jelentkezőket az Iránytű Hivatástisztázó Műhely

Megszentelt élet – 2014. szeptember 15., hétfő | 9:59

Ősszel indítja újabb kurzusát a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán működő Iránytű Hivatástisztázó Műhely. Az előadás-sorozat célja, hogy támpontokat adjon, melyek mint egy „iránytű” navigálják az életdöntést hozó fiatalt. A Magyar Kurírt Koronkai Zoltán SJ tájékoztatta.


A két féléves műhelyt 2007-ben hozták létre domonkos, Nyolc Boldogság közösségbeli, szociális testvérek szerzetesnővérei, ferences és jezsuita szerzetesek együttműködésével. A kurzusra 18 és 35 év közötti szabad állapotú fiatalokat hívnak, akiket foglalkoztat hivatásuk kérdése. Az összejöveteleket a szorgalmi időszakban kéthetente tartják, félévente hat-hat alkalommal. A beszélgetések olyan fontos témákat érintenek, mint az istenkapcsolat, az önismeret, a család, a szerzetesség, a papság, a közösség, az imádság és a döntés.

A 2007 óta hivatásgondozással is foglalkozó Koronkai Zoltán jezsuita elmondta, az „Iránytű” fontos része az önismeretet, mely az életdöntés meghozatalában elengedhetetlen, de több, és egyben más is. Az ember ebben a folyamatban a természetfeletti Isten hívását keresi, és ennek fényében szeretné megtalálni saját útját. A beszélgetések során azt értik meg a résztvevők, milyen szempontokat kell figyelembe venniük a döntés során, megtanulják súlyozni az egyes tényezőket, és sok esetben átértékelődik bennük, hogy minek mekkora súlya van életükben. Így az életdöntésre való felkészülés folyamatában a résztvevőkben kialakul és elmélyül az általános keresztény életvitel mikéntje.

Az alkalmak végén a résztvevők feladatokat kapnak, melyek segítenek elmélyíteni a hallottakat. Ezek elsősorban az egyéni imádságra próbálnak serkenteni, hiszen a hivatást leginkább az Úrral való beszélgetésben lehet tisztázni.

Terveznek még néhány különleges alkalmat is, így családos napot, hétvégi látogatást egy kolostorban és a tavasz folyamán látogatást az esztergomi szemináriumban is. A műhelysorozatot lelkigyakorlat zárja le.

Az alkalmak időpontjai: az őszi időszakban kéthetente szerdánként; 2014 október 1-jén, 15-én, 29-én; november 12-én, 26-án; illetve december 10-én 18.00–20.30-ig.

Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, V. kerület, Piarista köz 1.

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: iranytusapi@gmail.com. A jelentkezőkkel személyes beszélgetés lesz a kurzus előtt.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria