Városi keresztutat jártak Szigetváron

Kishírek – 2023. március 17., péntek | 10:02

A szigetvári Szent Rókus-templom és a turbéki kegytemplom közötti 4,5 kilométeres utat imádkozták végig március 11-én a résztvevők, akik Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról elmélkedve napjaink kihívásaihoz kértek lelki erőt. A szigetvári plébánia beszámolóját adjuk közre.

A Turbék 2023 jótékonysági programsorozat részeként idén is megrendezték a városi keresztutat, melyen a Szigetváron és környékén működő iskolák számára gyűjtöttek adományokat játékokra és sportszerekre március 11-én.

A keresztutat a szigetvári Szent Rókus-templom és a turbéki kegytemplom közötti úton imádkozta végig az összegyűlt hatvanhárom fő. A város nevezetes pontjainál – köztéri szobroknál, emléktábláknál és útmenti feszületeknél – kijelölt tizennégy stáció előtt a Házas Hétvége közösség tagjai mondtak elmélkedéseket.

Az állomások között pedig közösen imádkoztak, énekeltek a Szigetvárról, Szentlászlóról, Hobolból, Homokszentgyörgyről, Szulimánból és Almamellékről összegyűlt keresztútjárók.

A 4,5 kilométeres gyalogút a nagyböjti felkészülést szolgálta, ahol Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról elmélkedve napjaink kihívásaihoz kértek lelki erőt a résztvevők.

A program zárásaként a turbéki kegytemplomnál a zarándokok adományaikkal támogathatták a jótékonysági programot, és szavazhattak, melyik iskola legyen az adományok kedvezményezettje. A záró imádság után jótékony lelkek, szorgos kezek jóvoltából előkerültek az elemózsiás táskákból a különféle aprósütemények, pogácsák, sőt finoman elkészített meleg tea is jutott a megfáradt zarándokoknak.

Szöveg és fotó: Szigetvári plébánia/Sudár Viktória, Pandur Gábor

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria