Városi keresztutat tartottak Veszprémben – KÉPRIPORT

Hazai – 2023. március 28., kedd | 11:10

Március 24-én, pénteken kora este rendezték meg Veszprémben a városi keresztutat. Az összegyűlt hívek Udvardy György érsek vezetésével járták végig Jézus utolsó földi útjának állomásait és élték meg szenvedéstörténetét. Ezúttal a Margit-romoktól indult a menet a Benedek-hegyen található feszületig, a stációknál pedig fiatalok és idősek imádkoztak.

Udvardy György a záróáldás előtt elmondta: milyen jó, hogy itt, a városban ezen a gyönyörű helyen egy kereszt emelkedik föl, magaslik fölénk, a hétköznapjaink, a küzdelmeink fölé. A kereszt, bár küzdelmes, mégsem a sötétséget, az esélytelenséget, nem a kilátástalanságot adja, hanem általa másként látjuk az életünket.

A kereszt az erőnk, a kereszt a biztonságunk, a kereszt a reményünk, a kereszt a boldogságunk. A kereszt hit nélkül nem értelmezhető. A kereszt a magasság, ahol az ember és az Isten találkozik. A kereszt azzal ajándékoz meg mindannyiunkat, hogy hitünkben erősödjünk.

A hit nem önmagunkban, erőnkben vagy szokásainkban való bizalom, hanem egyedül Jézus Krisztusban, az Isten Fiában, aki értünk emberré lett, meghalt és föltámadott. Ezért most, amikor közös imádságunkkal feljöttünk ide, a város fölé magasodó kereszthez, akkor a közös imádság élményével és életünk keresztjeinek megköszönésével valljuk meg Szentháromságba vetett hitünket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria