Veszprémben ülésezett a Főegyházmegyei Papi Szenátus

Hazai – 2023. december 5., kedd | 15:28

Udvardy György érsek november 27-én őszi ülésre hívta össze a Főegyházmegyei Papi Szenátus (EPSZ) tagjait. Az Egyházi Törvénykönyv alapján a papi szenátus működésének célja, hogy a testület tagjai a főpásztort segítsék az egyházmegye kormányzásában, Isten népe lelkipásztori érdekének szolgálatában.

Az ülés a napközi imaóra elimádkozásával kezdődött, majd a napirend ismertetését követően a főpásztor beszámolt az ősszel Veszprémben megrendezett Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozatról.

Takáts István általános helynök beszámolt Bódi Mária Magdolna boldoggáavatási ügye római szakaszának örvendetes fejleményeiről, és az ebből következő, a főegyházmegye előtt álló pasztorális feladatokról; Csernai Balázs pasztorális referens a főegyházmegyei belső pályázatok eredményeiről és az ezzel kapcsolatos jövőbeli elképzelésekről.

Szabó János gazdasági helynök az energiaügyekkel kapcsolatban adott összefoglaló tájékoztatást, beszámolt a Főegyházmegyei Szolidaritási Alapból a plébániáknak nemrégiben kiutalt rezsitámogatásról, amely segítséget jelent az egyházközségeknek a megnövekedett rezsiköltségek kifizetésében. Szavazás során egyöntetű döntés született a jövedelempótló támogatások felhasználásával kapcsolatban. Az EPSZ tagjai foglalkoztak továbbá a plébániák egyesítésével kapcsolatos szempontokkal.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria