Újdonság Előszállásról – A Lego Liga legújabb dobása a nagyböjti naptár

Hazai – 2020. február 28., péntek | 10:49

A Fejér megyei Előszálláson már sokadik éve legós adventi naptárakkal várják a karácsonyt a ministránsok. Ez a szokás inspirálta most plébánosukat, Mihályi Miklóst: a felnőttek Lego Liga csapata legós nagyböjti naptárt készített.

Az előszállási ministránsok hosszú évek óta legós adventi naptárakkal várják a karácsonyt. A vasárnapi szentmisék után tavaly decemberben is örömmel nyitogatták a naptárablakokat. Ám nemcsak ők tették ezt, hanem plébánosuk is: őt advent elején a főministráns ajándékozta meg egy saját készítésű adventi naptárral, amely édességet rejtett és kereszt alakot formált.

Ez az ötlet adta az inspirációt Mihályi Miklós plébánosnak, hogy segítőivel világújdonságot alkossanak. A gondolatot hamar tett követte: a kereskedelmi forgalomban kapható hivatalos legós adventi naptárak mintájára a felnőttek Lego Liga csapata rögtön nekiállt az előszállási legós nagyböjti naptár elkészítésének.

A templom nagypénteki keresztjére ötször nyolc, összesen negyven színes hengert erősítettek, melyek így öt hatalmas legókockát jelenítenek meg. Előtte természetesen mind a negyven hengert feltöltötték legós kiegészítőkkel, illetve legó minifigurákkal. Arra is figyeltek, hogy a kockák közé lila szívek kerüljenek, középre pedig egy fehér szív, utalva a nagyböjti bűnbánati időre és a húsvétra. A kockák színvilágában pedig megjelennek mind a magyar trikolór, mind a pápai zászló színei.

Forrás: Lego Liga, előszállási plébánia

Fotó: Kanik Edina/ Lego Liga

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria