„Mustármagok” Baktakéken – Fiatalok vállaltak missziós feladatokat a Csereháton

Kishírek – 2024. március 20., szerda | 15:06

A március 15-i hétvégén hétvégén fiatalok vállaltak missziós feladatokat Baktakéken. A Miskolci Egyházmegye oldalán megjelent rövid beszámolót közöljük.

„A mennyek országa hasonlít a mustármaghoz, amelyet fogott a gazda és elvetett földjében. Ez kisebb minden más magnál, amikor azonban felnő, nagyobb minden veteménynél, fává terebélyesedik, úgyhogy jönnek az ég madarai, s fészket raknak ágai között.” (Mt 13,31–32)

A március 15-i hétvégén Jézusnak ez a példabeszéde vált valósággá a szemünk láttára Baktakéken. A Szent II. János Pál pápa  gimnazistái néhány egyetemistával és a Regnum Christi két papjával képesek voltak az egész falut életre kelteni. Pénteken kiscsoportokban „házról házra” misszió keretében tettek tanulságot hitükről, és invitálták a további programokra azokat, akik befogadták őket. A szombati napon a közös foci után a görögkatolikus templom parkolójában volt több tanulságtétel, imádság és játék, majd a végén egy közös vacsorával készültek a fiatalok. Mindeközben néhányan a szomszéd Alsógagy község temetőjének tisztításában segédkeztek.

„Emlékezzél meg, Uram azokról…akik szegényeket gyámolítanak. Fizess meg nekik a te bőséges és mennyei adományaiddal. Ajándékozz nekik a földiekért égieket, az ideiglenesekért örökkévalókat, a romlandókért enyészetteleneket” (Nagy Szent Bazil Szent Liturgiájának anaforájából). Ezekkel a szavakkal vettünk vasárnap búcsút a Fiatal Missziósok csapatától a közös Szent Liturgia után.

Egy hétvége tele élettel, gondoskodással, vidámsággal. Köszönjük a jelenlétet az imádságot, Justin atyának a tanítás, Mayer Gergőnek a szervezést! Reméljük még látjuk egymást!

A baktakéki görögkatolikus parókia Facebook-oldalán további képek és beszámolók is olvashatók.

Szöveg és fotók: Varga Csaba helyettes lelkész

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria