A Nyíregyházi Egyházmegye tanodái is részt vettek az V. Országos Tanoda Olimpián

Kishírek – 2023. szeptember 7., csütörtök | 13:59

A Nyíregyházi Egyházmegyéből idén mind az öt tanoda képviseltette magát a tanodaolimpián a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ibrányban augusztus 31-én. Két tanoda szakmai vezetőinek beszámolóit olvashatják.

A máriapócsi tanoda augusztus 31-én részt vett az V. Országos Tanoda Olimpián, Ibrányban. Kilenc gyermek és két kísérő, illetve a lelki vezető vett részt ezen az eseményen. Az olimpián részt vett Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, Ibrány város polgármestere és a térség képviselője is.

A megnyitó után a hagyományoktól eltérően mindenki – már a részvételért – kapott egy érmet. Ezek után elkezdődtek a sportesemények, melyet csak az ebéd szakított félbe. Az olimpiai játékok mindenki számára izgalmasak voltak.

16 tanoda képviseltette magát, ezért a rendezvénynek elsődlegesen közösségformáló szerepe volt, ismeretségek, barátságok szövődhettek. Dartsfociban szereztünk ezüstérmet Horvát Lászlónak köszönhetően. A rendezvény szervezőit, segítőit, a lebonyolításban részt vállaló Evangélikus Roma Szakkollégium képviselőit dicséret illeti.

Suriné Rácz Tünde
szakmai vezető

*

A tuzséri tanoda immár negyedik alkalommal jutott el az Országos Tanoda Olimpiára Ibrányba, ahol sokféle sport- és ügyességi versenyen mérhették össze erejüket a diákok. Az idén sajnos csak tíz gyereket tudtunk elvinni, mivel anyagi keretünk nem tette lehetővé az összes gyerek szállítását. Négy tanuló az indulás reggelén jelezte, hogy még sem tud jönni, különböző okok miatt.

Azok a gyerekek, akik eljutottak egy nagyon tartalmas, vidám napot töltöttek el a helyszínen. Az idei olimpián újra sikerült dobogós helyezést elérni gyerekeinknek. Focicsapatunk bronzérmet szerzett, Jónás Dávid pedig első helyezést ért el dartsfociban. Nagyon büszkék vagyunk tanodásainkra!

Minden résztvevő arról számolt be, hogy nagyon jól érezték magukat, sokféle versenyszámban kipróbálhatták magukat, élvezték a szép környezetet, a kedves fogadtatást és a találkozást régi ismerőseikkel.

Vantyuch-Varadi Erzsébet
szakmai vezető

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria