A Pécsi Egyházmegye online találkozóra hívta a kistelepülési támogatásban részesülő munkatársakat

Kishírek – 2020. október 7., szerda | 9:51

Október 3-án rendhagyó módon rendezték meg a kistelepülési támogatásban részesülő munkatársak és a plébániai tanácsosok testületének tagjai immár hagyományossá vált őszi találkozóját.

Idén ősszel is találkoztak a kistelepülési támogatottak, a plébániai tanácsosok testületének tagjai, valamint a közösségvezetők. A pécsi és szekszárdi találkozó időpontja idén is október elején volt esedékes, a helyszín azonban eltért a szokásostól, hiszen a járványügyi helyzetre való tekintettel a képzési nap előadói online osztották meg gondolataikat és az érintett hívek otthonaikból követhették az üléseket.

A program elején Nyúl Viktor pasztorális helynök köszöntötte az interneten keresztül csatlakozó közösségvezetőket, lelkipásztori munkatársakat, majd elmondta, hogy ez alkalommal a teremtett világ védelmének jegyében hívja közös gondolkodásra, beszélgetésre és cselekvésre a résztvevőket.

Szép Attila, az egyházmegyei hivatal irodaigazgatója prezentációt tartott Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikájával kapcsolatban. Az előadás során kitért az Egyház teremtésvédelemmel kapcsolatos tevékenységeire, a szemléletmód fontosságára, eredetére és a pápai buzdításra is.

Ezt követően Nyúl Viktor – kapcsolódóan az őszi találkozó tematikájához – a Szentírás azon szakaszairól elmélkedett, amelyek a teremtett világ szépségéről szólnak. Végül kérdéseket fogalmazott meg, amelyek közös gondolkodásra hívták az online térben jelen lévő munkatársakat és a plébániai tanácsosok testületi tagjait.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria