Az időseket köszöntötték a nyíregyházi Sója Miklós görögkatolikus iskola tanulói

Kishírek – 2021. november 3., szerda | 12:34

Október 1-je az idősek világnapja. Ebből az alkalomból a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola 4. osztályos tanulói látogatást tettek a Huszár-telepen működő Idősek Klubjában.

A klub húsz – saját otthonában élő – szépkorú embernek biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, az igény szerinti napi étkezésre, társas kapcsolatok kialakítására s a szabadidő hasznos eltöltésére.

A Sója Miklós–iskola célja, hogy a generációk együttműködése kapcsán rendszeres és folyamatos kapcsolatot építsen ki és tartson fenn a különböző oktatási és szociális intézményekkel, hiszen: „Minden nemzedék élete olyan egy kicsit, mint a homokóra. A homokszemek előbb-utóbb mind lefutnak a felső részből az alsóba. Mindegyik máskor. Mindegyiknek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többiek nélkül. Sem azok nélkül, akik felül vannak, sem azok nélkül, akik alul vannak.”

Az intézmény közössége vallja, nemcsak az év ezen egy napján fontosak az idősek, hanem az év minden napján. A szülők és nagyszülők mosolya rengeteg erőt sugároz, s gondoskodásuk, odaadásuk felbecsülhetetlen kincs.

Mindezek szellemében készültek az iskola tanulói: szerették volna az idős emberekkel együtt megünnepelni e szép napot. Zenével, versekkel és szívet melengető köszöntővel érkeztek meg az idősekhez, akik nagy szeretettel fogadták a diákokat. A műsor ideje alatt a gyermekek szavai gyakran könnyeket csaltak a szemekbe.

A látogatás végén az intézmény vezetőnője a gondozónők segítségével megvendégelte a gyerekeket és a kísérő pedagógusokat.

Forrás és fotó: Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria