Bodajkra zarándokolt a budai Szent Imre-plébánia közössége

Kishírek – 2022. november 18., péntek | 11:13

Száztíz fős zarándokcsoport érkezett Bodajkra november 12-én. Oravecki Attila atya fogadta a zarándokokat a kegytemplomban általános kegyhelytörténeti tájékoztatóval, majd részletesen bemutatta a templom festményeit, valamint a márványnak ható, ám fából faragott kegyoltárt és barokk belső teret.

A zarándokok bejárhatták a kegyhely minden terét, megismerkedtek minden látnivalóval: a sekrestyével, az egykori kapucinus rendházzal, a karzattal és az urnatemetővel; a kegyképpel, a kiállított tárgyakkal, liturgikus eszközökkel, ruhákkal, az egykori toronyóra szerkezetével, a kóruson őrzött 18. századi kottagyűjteménnyel.

A déli harangszókor elmondott Úrangyala imádságot követően szentmisét ünnepeltek a budai Szent Imre-plébánia hívei plébánosuk, Szkaliczki Örs OCist és káplánjuk, Huszár Lőrinc OCist vezetésével.

Örs atya homíliájának vezérfonalát a zarándoklat régi és mai gyakorlata közötti különbség adta; a cél mellett az oda- és visszafelé vezető út feldolgozásának igényéről, lehetőségéről, jelentőségéről beszélt. 

Forrás és fotó: Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria