Harmadszor rendezték meg a Tomori Kadét Kupát

Kishírek – 2023. szeptember 6., szerda | 12:05

A tanévkezdés előtt, a mohácsi csata emléknapjához kapcsolódóan szervezte meg a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium a már harmadik ízben kiírt Kadét Kupát.

A verseny első szakaszában a 7–8. osztályos tanulók csapatai online feladatokat oldottak meg a mohácsi csata, a török hódoltság, várvédő harcok időszakára, valamint Tomori Pál egykori kalocsai érsek életére vonatkozóan. A megoldást beküldő 52 csapatból a legjobb 12 vehetett részt Kiskunmajsán a döntőben.

A verseny jó hangulatban telt, a feladatokat az előző évinél is magasabb szinten oldották meg a fiatalok. Az összesített eredmény alapján első helyezett lett a Zrínyis Kadétok csapata a nagykanizsai Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskolából, második helyezett a Hajósok csapata budapesti Budapest XX. Kerületi Hajós Alfréd Általános Iskolából, harmadik pedig a Mártoni Tüzérek csapata a Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskolából.

Nem csak a dobogóra került győztesek részesültek azonban jutalomban, hanem minden egyes versenyző és felkészítő tanáraik is. A verseny rangját emelte, hogy immár harmadik alkalommal vállalt védnöki szerepet a fenntartó részéről Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek; Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, választókerületi képviselő, valamint Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője. A versengést a helyszínen figyelemmel kísérte Kis Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Nevelési Főosztályának osztályvezetője is.

A diákok egy része épp a küzdelmek során kapott kedvet a honvédelmi ágazatban vagy éppen a Tomoriban történő továbbtanulásra.

Szerző: Nyerges Benjamin igazgatóhelyettes, versenyszervező

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria