Hittantáborosok látogattak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem botanikus kertjébe

Kishírek – 2023. augusztus 14., hétfő | 12:55

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Botanikus kertjébe látogattak el a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hittantáborozói – tette közzé augusztus 3-án az Egri Főegyházmegye Facebook-oldalán.

Az EKKE Botanikus kertje több éve fogad rendszeresen csoportokat, így a tematikus napokon túl rendszeres helyszíne osztálykirándulásoknak, erdei iskolai foglalkozásoknak és táboroknak is. Az idei tábori szezont a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hittan táborának lelkes csapatával nyitották meg. A tábor szellemiségéhez igazodva gyerekek megismerkedhettek a kolostorkertek hagyományos növényeivel és azok történetével, gyógyhatásaival, ezeket összegyűjtve pedig a foglalkozás végén egy saját kertet tervezhettek.

 

A botanikus kerti foglalkozás másik részében bárkára szálltak és egy Föld körüli utat megtéve ismerkedtek meg a kontinensek állatvilágával. A kerti foglalkozások után a gyerekek megismerték az üvegházat és az ott zajló munkát, valamint látogatást tettek a Biológiai Intézet állattárába is.

Forrás: Egri Főegyházmegye / Horotán Katalin, Ragó Ilona

Fotó: Jana Táborská, Horotán Katalin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria