Karácsonyi készület a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontban

Kishírek – 2020. december 21., hétfő | 16:53

A kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont diákjai és tanárai együtt készülnek adventben Jézus születésének ünnepére. Az intézményben a lelkiségi programok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a jó cselekedetek gyakorlására is, kapcsolódva a Ferenc pápa által meghirdetett Szent József-évhez.

November 28-án, advent első vasárnapjának vigíliáján, az esti szentmise keretében az első gyertyagyújtást a Szent Anna-templomban az intézményközpont pedagógusai vezették. Az iskolában emellett hétfőnként egy-egy osztály vezetésével áhítat során gyújtják meg az adventi koszorú gyertyalángjait. A Szent Anna-templom reggeli rorate szentmiséin szintén szép számmal vannak jelen a tanulók.

Szent Miklós ünnepén az iskolaközpontba ellátogatott a szent püspök követe is. A gyerekek énekszóval, verssel és rajzzal köszöntötték őt. Az óvodában Mikulás kibontotta zsákját, és minden kisgyereknek személyesen adta át az ajándékot.

Jutott idő a jótékonykodásra: a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ adománygyűjtési akciójában az iskola is részt vett, melynek keretében tartós élelmiszert, játékot, tisztítószert ajánlottak fel a tanulók és családjaik, összesen 1167 kg-ot. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett MosolyManók jótékonysági gyűjtéshez csatlakozva a kapuvári diákok játékokat tettek cipősdobozba és ajánlották fel rászoruló gyermekek számára. A másfél hét alatt 315 doboz gyűlt össze, mely bizonyára majd sok kisgyermeket örvendeztet meg.

A készületi időben a diákok és pedagógusok szentgyónáshoz járultak, hogy tiszta lélekkel várják a Megváltó születését. Az utolsó tanítási napok már boldog várakozással teltek az intézményben: az évfolyammisék, az áhítatok imái, dalai készítették fel a szíveket a kis Jézus születésére, karácsony ünnepére.

Forrás: Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Kapuvár/Győri Egyházmegye

Fotó: Dukai Miklósné, Mészárosné Taródi Erika, Némethné Tóth Katalin, Némethné Ács Anita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria