Mosonmagyaróvári kiscserkészeknek tartottak éves találkozót Rédén

Kishírek – 2022. augusztus 4., csütörtök | 12:52

Július 7. és 10. között az Európai Cserkészszövetség Mosonmagyaróvári 1. Számú Cserkészcsapatának farkaskölykei Réde környékén találkoztak éves falkatanyázásukra.

Egy évnyi heti találkozó és havi kirándulás után a tanultak közül sokat a gyakorlatba is átültettek, valamint négy felnőtt vezető segítségével takarítással vagy mosogatással tették magukat hasznossá.

A tábor témája a Király Ankusza volt, a Dzsungel könyve egyik kevésbé ismert fejezete, amely több mint száz éve a farkaskölyökélet hátterét képezi. A szabadtéri játékok, kézműves és kifejező tevékenységek, valamint egy hosszú séta a Cseszneki várhoz jó lehetőségét adták a falkatörvény és a farkaskölyök-ígéret egyszerű szabályai szerint való élésnek 8–11 éves korú gyermekek számára megfelelő keresztény légkörben.

Idén egy magyar származású olasz farkaskölyök, akinek családja a nyári szünetben a Balatonnál tartózkodott, szintén részt vett a falkatanyázáson, valamint két olasz származású kisfiú, akik az Európa Cserkészei hálózatnak köszönhetően olaszországi táborokban vesznek részt. Ez az Európai Cserkészszövetség hálózatának köszönhető, amely 24 országban 67000 cserkészt tömörít, és amelyet a Szentszék a nemzetközi krisztushívők magántársulásaként ismer el.

Az európai cserkészek célja, hogy jó polgárokat és jó keresztényeket neveljenek, akik testvériesen viszonyulnak minden európai néphez, és a barátságot már gyermekkoruktól kezdve megélhessék a gyakori csereprogramok és nemzetközi táborok révén is. A mosonmagyaróvári csapat folyamatos kapcsolatot tart fenn a szlovákiai, ausztriai és olaszországi Európa-cserkészekkel.

Forrás és fotó: Carlo Volpe; Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria