Szent Ignác-i lelkiségű csoportok online adventi készületet tartanak a Szatmári Egyházmegyében

Kishírek – 2020. november 24., kedd | 16:33

Idén is több mint százan végzik a hétköznapok lelkigyakorlatát, adventben is. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye világiak irodája szervezésében a püspökség számos pontján működnek Szent Ignác-i lelkiségű csoportok, amelyek tagjai csaknem folyamatosan végzik a hétköznapok lelkigyakorlatát. Ez a mostani időszakban online kapcsolattartással valósul meg.

Ez egy olyan mód az elmélkedésre és hitben való elmélyülésre, amely napi impulzusokkal szolgál, imára hív és feladatot ad, így vezetve a végzőit nap mint nap egy adott időszakon keresztül. A világiak irodája idén adventre is elkészítette a hétköznapok lelkigyakorlata segédanyagát, és elküldte a nagykárolyi, kálmándi, kaplonyi, börvelyi, krasznabélteki, nagybányai és szatmárnémeti csoportok összesen több mint száz tagjának. Ők tehát egyénileg végzik a lelkigyakorlatot, de több csoport esetében hetente egy alkalommal internetes kapcsolat segítségével beszámolnak egymásnak a tapasztalataikról.

A püspökség világiak irodája Szent Ignác-i lelkiségű blogján ugyanakkor a széles közösség számára naponta közzétesznek a november 29-én kezdődő advent előtt és az időszak alatt rövid szövegeket, amelyek segítségével bárki teljesebbé teheti a karácsonyra való készülését. Ezeket a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldalán is megosztják, innen elérhetők lesznek majd a hétköznapok lelkigyakorlata segédanyagához hasonló, de lényegesen rövidebb szövegek, útmutatások, impulzusok.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye sajtóirodája; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria