Tündérkert – Mesemondó versenyt rendeztek Komlón

Kishírek – 2022. június 1., szerda | 16:05

Nyolc egyházi és világi általános iskola diákjai meséltek a Tündérkert címmel megrendezett megmérettetésen május 12-én Komlón. A mesemondó verseny házigazdája a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt.

A komlói iskola több évtizedes hagyománya a városi mesemondó verseny szervezése első és második osztályosok számára. Néhány éve már nemcsak a városból, hanem az egyházmegye területén működő iskolákból is várják a mesét kedvelő diákokat. A versenyt tavaly kibővítették a harmadik és negyedik osztályos korosztályra is.

„Sajnos az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt csak videófelvételeken élvezhettük az ügyes mesemondók előadását. Nagy örömünkre idén már újra személyesen élhettük át a mesemondás és a mesehallgatás varázslatos élményét” – olvasható a verseny házigazdáinak beszámolójában.

A felhívásra nyolc iskola harminckilenc diákja érkezett Komlóra, huszonnégy felkészítő kíséretében.

A zsűri tagjai számtalan mesemondó verseny tapasztalt bírái voltak: az 1–2. osztályosoknál Horváth Éva, a Közösségek Háza nyugalmazott igazgatója; Henn Tamás, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum gyűjteményvezető muzeológusa, múzeumpedagógiai foglalkozások vezetője, valamint Szamosné Áman Orsolya Klára, a Közösségek Háza művelődésszervezője.

A 3–4. osztályosoknál Steinerbrunner Győzőné, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum intézményvezetője és Wágnerné Kovács Sarolta nyugalmazott tanító hosszas tanácskozás után hozta meg döntését.

A díjazott diákok és felkészítőik névsora ITT olvasható.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria