Vácon tartották a piarista diákönkormányzatok 2024-es tavaszi találkozóját

Kishírek – 2024. március 18., hétfő | 18:12

A váci Piarista Kilátó Központ adott otthont a piarista diákönkormányzatok 2024-es tavaszi találkozójának, amelyen nyolc piarista intézmény ötvenkét diákja és hét pedagógus vett részt. A rendszeres esemény most először, de hagyományteremtő céllal a váci Piarista Kilátó Központ szervezésében és épületében, a szinodalitás jegyében zajlott.

A program célja az intézményekben működő diákönkormányzatok közötti kapcsolódási pontok keresése, új kapcsolatok kialakítása, a meglévők továbberősítése, a jövőbeli hálózatos működés megalapozása volt.

A résztvevőket Zsódi Viktor piarista tartományfőnök és Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója online köszöntötte.

A tartományfőnök beszédében hangsúlyozta a diákönkormányzat munkájának fontosságát, és kiemelte: erős törekvés, hogy működése a következő években az értékes programszervezés mellett szinodális jelleggel a folytonos párbeszéd platformja legyen diákok, szülők, pedagógusok között.

A plenáris részt követően a diákok és pedagógusok külön, kiscsoportos foglalkozásokon kezdték meg a munkát.

A diákok a Katalizátor Élménypedagógia trénerei, a pedagógusok a Kilátó munkatársai vezetésével dolgoztak a program során.

A pedagógusok külön figyelmet fordítottak annak feltérképezésére, hogy hogyan valósítható meg a tartományi irányvonalak és az iskolában működő diákönkormányzatok minél hatékonyabb illesztése.

A megkezdett közös munkát a diákok és tanáraik az október 9-re tervezett őszi találkozón folytatják.

Forrás és fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria