Zarándoklatot tartottak Miszori Zoltán lelkipásztor emlékére

Kishírek – 2022. október 25., kedd | 15:36

Gyalogos zarándoklat indult a szombathelyi székesegyház elől Gencsapátiba, a szentkúthoz Miszori Zoltán atyára emlékezve október 23-án, vasárnap.

A zarándoklatot Székely János megyéspüspök vezette. Énekelve, imádkozva érkeztek meg a gyalogosok a Szűzanya gencsi kegyhelyére, ahol már sokan várták őket, akik szintén gyalogosan, de közelebbről vagy autóval érkeztek a hálaadó szentmisére. A vasárnap délutáni napsütésben együtt emlékeztek az összegyűltek Zoltán atyára, aki sokak lelkiatyja volt.

A püspök köszöntőjében felvillanttta Zoltán atya szikár, kiböjtölt alakját, mindenkit arra az alázatra és önmegtagadásra, a lelkipásztort jellemezte.

Szentbeszédében Székely János a farizeus és a vámos történetét idézte fel, példákkal rámutatva az alázatos életre, ami a jó Isten előtt is kedves.

A szentmisét a helyiek vendégszeretete koronázta meg agapéval, sok finom falat mellett találkozásokra, beszélgetésre is adódott lehetőség. Kegyelemben bőséges délutánt töltöttek együtt az emlékezők, hálát adók Gencsapátiban a Szűzanya közelében.

Székely János megyéspüspök köszöntője és szentbeszéde ITT visszahallgatható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria