111 Mária-jelenés élő bemutatóját szervezték meg az indiai Bengaluruban

Kitekintő – 2024. március 20., szerda | 19:48

A dél-indiai Bengaluru város egyik katolikus plébániája március 17-én élő bemutatót szervezett a Mária-jelenésekről, Maria Divina – A kegyelem 111 árnyalata címmel, hogy elősegítse az egységet és a Boldogságos Szűz Mária iránti tiszteletet.

Peter Machado bangalore-i érsek és Sebastian Adayanthrathm mandyai püspök nyitotta meg minden idők első élő kiállítását, amely a Mária-jelenéseket ábrázolta a világ minden tájáról. A kiállítás a dél-indiai Bengaluruban (Dharmaram), a Szent Tamás-templomban és az egyházmegyei zarándokközpontban volt látható, ahol 111 nő „alakult át” különböző Mária-jelenésekké, és ezzel két órára át rabul ejtették a közönséget.

Peter Machado érsek megnyitja az élő bemutatót

Az egyházközség 70 éves jubileumi évében az ifjúsági bizottság közreműködésével számos kulturális rendezvényt szerveztek. Anto Kanjirathinkal CMI (Congregatio Missionariorum Iesu) plébános szerint ezen ünnepségek célja a közösségi szellem felélesztése volt a hívek között, különösen mivel a Covid-19-világjárvány alatt a kötelező távolságtartási intézkedések miatt a hívek és az Egyház között megszakadt a kapcsolat.

Gondos kiválasztási folyamat után 111 nőt – háziasszonyokat, dolgozó nőket, egyetemistákat és gyerekeket – választottak ki arra, hogy a Szűzanyát megjelenítsék. Az esemény egyik szervezője, Anlin Assisi Akkara kihangsúlyozta az aprólékos tervezést és az egy éven át tartó előkészületeket, melyeket a plébánia hívei vállaltak magukra, hogy biztosítsák az esemény zökkenőmentes lefolyását. Háromszáz főből álló elkötelezett csoport dolgozott fáradhatatlanul azon, hogy ez a projekt megvalósulhasson, biztosítva, hogy a sminkektől kezdve a jelmezeken át a kiegészítőkig minden részletet aprólékosan kidolgozzanak és tisztelettel bemutassanak.

A migránsok számára épült szír-malabár Szent Tamás-templom folyamatosan igyekezett erősíteni a közösséghez való kötődését és elősegíteni a lelki növekedést. A Maria Divina esemény ennek az elkötelezettségnek a bizonyítéka volt, amely a hit és az áhítat ünneplésével egyesítette a híveket. A templom fiataljainak aktív részvétele elősegítette a közösség kialakulását, és közös élményt nyújtott az összefogásról az Egyház szolgálatában, ami összhangban van Ferenc pápa fiatalokkal kapcsolatos elképzelésével. A Maria Divina bemutató nemcsak történelmet írt, hanem vizuális katekizmusként is szolgált annak az 5000 embernek, aki tanúja volt ennek a történelmi pillanatnak. Az Egyház tagjai megerősítették a hagyományt, miközben az innovációt és a kreativitást alkalmazva, a művészet segítségével fejezték ki a Szűzanya iránti tiszteletüket.

Ahogy a szervezők megjegyezték, a Szent Tamás-plébánia számára ez a különleges alkalom a hit, az egység és a Boldogságos Szűz Mária iránti tisztelet ragyogó példájaként marad meg az emlékezetben.

Forrás és fotó: Vatican News angol nyelvű szerkesztősége

Magyar Kurír

(hj)

Kapcsolódó fotógaléria