A westminsteri érsek méltatta Katalin hercegné bátorságát

Kitekintő – 2024. március 28., csütörtök | 18:44

Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek március 22-én, pénteken méltatta Katalin hercegné bátorságát, miután a walesi hercegné videoüzenetet tett közzé, melyben súlyos betegségéről beszélt.

A hercegi pár közösségimédia-felületein tették közzé március 22-én azt a videót, amelyben Katalin hercegné maga tájékoztat arról, hogy január 17-i műtéte után nem sokkal daganatos betegséggel diagnosztizálták, és kemoterápiás kezelésben részesül.

Üdvözlöm a walesi hercegné bátorságát, amellyel nyíltan beszélt személyes egészségéről. Nem csupán bátorította azokat, akik betegség terhét hordozzák, hanem családi élete fontosságáról is megindítóan szólt. Üzenete sokakat késztet majd arra, hogy imádkozzanak érte és teljes gyógyulásáért, ahogy magam is tenni fogom”

– fogalmazott Vincent Nichols bíboros.

*

Fotó: Andrew Parsons/Number 10/Wikimedia Commons

Katalin hercegné, polgári nevén Kate Middleton 1982-ben született. Művészettörténészi diplomát szerzett a skóciai St. Andrews-i Egyetemen, ahova Vilmos herceg is járt. 2011-ben házasodott össze Vilmos herceggel, akivel három gyermeket nevelnek. 

A brit királyi családról az elmúlt hónapokban más aggodalmat keltő hír is érkezett: az uralkodó, III. Károly király rákos megbetegedését az év elején diagnosztizálták, február elején adott ki róla közleményt a Buckingham-palota. Nichols bíboros az angliai és walesi katolikus egyház nevében jókívánságait fejezte ki az uralkodónak, és gyors felépülést kívánt neki.

Forrás és fotó: CBCEW.org.uk

Fotó: CBCEW.org.uk; Wikimedia Commons (Andrew Parsons/Number 10)

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria

II. Erzsébet platina jubileuma, 2022. Fotó: Andrew Parsons/Number 10