Az új-zélandi egyház megújítja az ország felajánlását a Szűzanyának

Kitekintő – 2021. április 1., csütörtök | 9:51

Új-Zéland püspökei augusztus 15-én, Mária mennybevételének ünnepén megújítják az ország felajánlását a Szűzanyának a wellingtoni Angyalos Boldogasszony-templomban.

A szigetországot eredetileg 183 évvel ezelőtt, 1838-ban ajánlotta Jean-Baptiste Pompallier püspök a szent szűz oltalmába. „A Szűzanya különleges és nagyon szent helyet foglal el a helyi katolikusok szívében, ezért most a világjárvány idején úgy döntöttünk, hogy megújítjuk hazánk egykori felajánlását a Boldogságos Szűz Máriának, miután nagyon sok katolikus hívő kérte ezt tőlünk” – nyilatkozta Stephen Lowe hamiltoni püspök, az új-zélandi püspöki konferencia elnöke.

Az új-zélandi főpásztorok körlevelükben arra kérik a plébániák híveit, hogy imádsággal készüljenek az alkalomra. A püspöki konferencia az országfelajánlási ünnepre külön ikont készíttetett, amelyet zarándokúton visznek majd körbe az ország hat egyházmegyéjének plébániáin. A Szűzanyát a gyermekével ábrázoló ikon Totara városából indul országjáró útjára, ahol 1838. január 13-án Pompallier püspök első miséjét mutatta be Új-Zélandon, melynek keretében felajánlotta az országot a Szűzanyának.

Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló ország a Csendes-óceán délnyugati részén. A Magyarországnál majd háromszor nagyobb területű állam lakossága ötmillió fő, ennek mintegy ötöde római katolikus keresztény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria