Bejelentették a lisszaboni ifjúsági világtalálkozó időpontját

Kitekintő – 2021. október 6., szerda | 20:57

Nagy várakozás előzte meg a lisszaboni ifjúsági világtalálkozó (ivt) pontos időpontjának bejelentését. A világ fiataljait 2023. augusztus 1–6-ig várják a portugál fővárosban. A készülődés következő 22 hónapja legyen az evangelizáció ideje mindenki számára – mondta D. Manuel Clemente bíboros, lisszaboni pátriárka az eseménnyel kapcsolatban.

A két nagyszabású nemzetközi katolikus világeseményt: a családok világtalálkozóját és az ifjúsági világtalálkozót tavaly áprilisban halasztották el egy-egy évvel a Covid-19-járvány miatt. Így most nagy örömmel jelentették be a 2023-as ivt időpontját. A portugál fővárosban és az ország 21 egyházmegyéjében megalakultak a szervezőbizottságok és az előkészülést, lelki felkészülést segítő csoportok. Jelenleg mintegy 400 önkéntes segíti a szervezők munkáját, akik elsősorban portugál fiatalok.

A világtalálkozó hivatalos arculatát még 2020-ban mutatták be, 2021 januárjában pedig az ivt himnuszát, amelyet Szűz Mária ihletett. A dal célja mindenkit arra hívni, hogy figyeljen Máriára, készen az ő szolgálatra és az evangélium hirdetésére az egész világban.

A nemzetközi katolikus ifjúsági találkozót háromévente rendezik meg, a 2019-es panamai találkozót követően – a járvány miatti csúszással 2023-ban – ezúttal a portugál fővárosban.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria