Elkezdődött a felkészülés a 2024-es ecuadori nemzetközi eucharisztikus kongresszusra

Kitekintő – 2022. november 4., péntek | 18:40

A nagyszabású egyházi eseményre, amelynek legutóbb Budapest adott otthont, legközelebb 2024-ben Ecuador fővárosában, Quitóban kerül sor. Ferenc pápa 2021 márciusában adta hozzájárulását ahhoz, hogy a dél-amerikai ország rendezze meg az 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust annak alkalmából, hogy Ecuadort 150 éve ajánlották fel Jézus Szentséges Szívének.

2024. szeptember 8. és 15. között várják Ecuador fővárosába a nemzetközi eucharisztikus kongresszus résztvevőit, akik a „Testvériség a világ gyógyítására. Ti mindannyian testvérek vagytok” mottó jegyében gyűlnek majd össze – a hírt Quito főpásztora, Alfredo José Espinoza Mateus érsek és Luis Cabrera érsek, az Ecuadori Püspöki Konferencia elnöke, valamint az ország apostoli nunciusa, Andrés Carrascosa Coso érsek jelentette be sajtótájékoztató keretében október 26-án Quitóban.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának közleménye szerint mostantól konkrétan megkezdődött az 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezeti és lelki előkészítése, amelybe a világ püspöki konferenciái által kijelölt nemzeti képviselők is bekapcsolódnak.

A 2024-es quitói nemzetközi eucharisztikus kongresszus rávilágít majd az Eucharisztia gyümölcsöző hatására az evangelizáció és a hit megújulása szempontjából a dél-amerikai földrészen.

Az Ecuadorban tartandó 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos hírek már elérhetőek a www.iec2024.ec és a www.congressieucaristici.va portálon.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: congressieucaristici.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria