George Pell bíboros: Köszönöm az imákat és a támogatást

Kitekintő – 2020. április 7., kedd | 17:12

Az április 7-én, nagykedden hozott felmentő ítélet után George Pell bíborost azonnal szabadlábra helyezték. Sydney 78 éves nyugalmazott érseke az ítélethirdetés után nyilatkozatot tett, ezt olvashatják az alábbiakban.

Mindvégig kitartottam ártatlanságom mellett, miközben súlyos igazságtalanságot szenvedtem. Ezt most a legfelsőbb bíróság egyhangú határozatával orvosolta. Várom, hogy részletesen elolvashassam az ítéletet és annak indokait.

Nincs bennem rosszakarat a vádlóm iránt, ahogy nem szeretném azt sem, hogy a felmentésem növelje a fájdalmat és keserűséget, amit sokan éreznek. Bizonyára van elég fájdalom és keserűség enélkül is. Mindazonáltal az ellenem indított eljárás nem népszavazás volt a katolikus egyházról, sem arról, hogy az egyházi hatóságok miként kezelték a pedofíliával kapcsolatos bűncselekményeket az ausztrál egyházban. A kérdés az volt, hogy elkövettem-e ezeket a szörnyű bűncselekményeket, vagy nem.

A hosszú távú gyógyulás egyedüli alapja az igazság, ahogy az igazságszolgáltatás egyedüli alapja is az igazság. Az igazságszolgáltatás igazságot jelent mindenki számára.

Hálásan köszönöm az imákat és a bátorító levelek ezreit. Külön szeretnék köszönetet mondani a családomnak a szeretetért és támogatásért, és mindazért, amin keresztül kellett menniük, amiért kiálltak mellettem. Köszönetet mondok tanácsadóim kis csapatának, valamint mindazoknak, akik szót emeltek értem és emiatt szenvedniük kellett. Hálás vagyok minden barátomnak és segítőtársamnak, itt és szerte a világon. Köszönettel és a legmélyebb hálával tartozom a mellettem álló ügyvédi munkaközösségnek megingathatatlan eltökéltségükért, mellyel az igazságszolgáltatás győzelmét szolgálták, és amellyel fényt vittek a mesterségesen keltett sötétségbe és feltárták az igazságot.

Végül a jelenlegi egészségügyi válsággal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy imádkozom mind az érintettekért, mind pedig a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozókért.

George Pell bíboros

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria