Imádkozzunk együtt! – A COMECE és a CCEE elnökei is csatlakoznak a pápa felhívásához

Kitekintő – 2020. március 24., kedd | 14:42

Jean-Claude Hollerich bíboros, luxemburgi érsek, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnöke, valamint Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnöke a Ferenc pápa imájához való csatlakozásra buzdítanak. Európa-szerte kapcsolódjunk össze Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én, szerdán délben az alábbi közös imádsággal.

Kedves Testvéreim, Nővéreim és Fivéreim egész Európában!

Az európai országok püspöki konferenciáit képviselő két testület elnökségének nevében Önökhöz fordulunk, hogy a koronavírus okozta járvány nehéz időszakában próbára téve együtt, közös imában forduljunk Istenhez, kérve segítséget, vigaszt és megváltást.

Atyánk, Istenünk, a világ teremtője! Mindenható és irgalmas Isten vagy. Irántunk való szeretetből elküldted Fiadat, aki a mi üdvösségünkért megtestesült. Nézz gyermekeidre, akik Európa különböző régióiban nehéz, kihívásokkal teli időket élnek meg. Hozzád fordulunk, erőt, vigasztalást és megváltást keresünk. Szabadíts meg minket a betegségtől és a félelemtől, gyógyítsd meg a betegeinket, nyújts vigaszt családjaiknak, adj bölcsességet a kormányok felelőseinek, energiát és erőt az orvosoknak, a nővéreknek, önkénteseknek, az elhunytaknak pedig örök életet. Ne hagyj magunkra a megpróbáltatás idején, ments meg minket a gonosztól. Hozzád imádkozunk, aki élsz és uralkodsz a Fiúval és Szentlélekkel együtt. Ámen.

Mária, betegek és a remény édesanyja, imádkozz érettünk!

 

Áldásunk legyen Veletek:

Jean-Claude Hollerich SJ és Angelo Bagnasco

Fordította: Trauttwein Éva

Forrás: CCEE

Fotó: Avvenire

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria